



















|
Hozzávalók:
félujjnyi vastagságú piskótakarika,
2 dl joghurt,
4 dl tej,
1 evõkanál zselatinpor,
1/2 dl málnaszörp (vagy egyéb piros színû szörp),
1 zacskó vaníliás pudingpor,
ízlés szerint kevés cukor,
csipetnyi só.
|
 |
A pudingport 5 evõkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk,
majd hozzáöntjük a tejes pudingport, és folytonosan kevergetve sûrûre fõzzük.
Félretesszük. Idõnként megkeverjük, nehogy idõ elõtt megdermedjen. A
málnaszörpöt 1/2 dl vízzel összekeverjük, majd a zselatinporra öntjük.
Kevergetve, nagyon kis lángon addig melegítjük, amíg a por szemcséi eloldódnak.
A joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd hozzákeverjük a
pudingot is. Megkóstoljuk, és annyi cukorral ízesítjük, amennyitõl még nem lesz
nagyon édes - inkább pikáns íze legyen. (Ha nem elég pikáns, akkor kevés
citromlevet is csavarhatunk bele.) Kapcsos tortakarika aljára fektetjük a
vékony piskótát, és ráöntjük a krémet. Folpack fóliát borítunk a tetejére, és
hagyjuk egészen kihûlni, majd betesszük a hûtõszekrénybe. Másnapig hûtjük.
Tálalás elõtt meglazítjuk a tortaforma oldalát, késsel körbevágjuk, majd a
fémlappal együtt tálra csúsztatjuk. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük
kókuszreszelékkel, gyümölcszselébõl készített kis formákkal, gyümölccsel,
esetleg csokireszelékkel is. 12 szeletre vágható.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|