Hozzávalók:
32 dkg extrudált szezámmagos kenyér
32 dkg lágy vaj
10 dkg barnacukor
1 teáskanál fahéj
4 tojás
75 dkg sovány túró
10 dkg cukor
1 csomag vaniliáscukor
7,5 dkg rizspehely
2 alma
2 körte
4 fél öszibarack
6 fél sárgabarack
15 dkg kimagozott meggy
20 dkg almazselé
|
 |
A kenyeret egy nejlonzacskóban összemorzsoljuk. A sodrófával apróra törjük, és utánna egy tálba öntjük. A vajat a barnacukrot és a fahéjjat hozzáadjuk. A tojássárgát elválasztjuk a fehérjétől és külön tálba tesszük. Egy sütőtepsit vajjal kikenünk. A kenyérmorzsalékot kanállal összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tepsin. A túrót , a cukrot, a vaniliáscukrot és a rizspelyhet a tojássárgájához adjuk, és habverővel addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. A keveréket a tésztára öntjük. Az almát és a körtét megtisztítjuk, négyfelé , majd vékony szeletekre vágjuk. Az öszibarackot és a sárgabarackot ugyanígy felszeleteljük. A gyümölcsöket a tészta tetején elosztjuk. A süteményt a sütő középső rácsán megsütjük. Az almazselét egy tálben gyenge tűzön addig keverjük, míg folyékony lesz, majd a kész süteményre öntjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|