Hozzávalók (6 személyre):
220g liszt,
150g méz,
50g pisztácia,
50g vaj,
1 kiskanál szárított élsztõ,
porcukor.
|
 |
A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beleszórjuk a
megtisztított, durvára vágott pisztáciát, az élesztõt, a mézet, a
szobahõmérsékletû vajat és 2 evõkanál vizet. Villával összedolgozzuk. A könnyen
gyúrható tésztát vékonyra nyújtjuk és sütõpapírral kibélelt sütõlemezre
fektetjük. Késsel (vagy derelyemetélõvel) kockákra vagdossuk, és 180 fokra
elõmelegített sütõben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihûlni, majd a bevágások
mentén kockákra tördeljük. Porcukorral meghintve tea mellé kínáljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|