WebFazek Sutemeny Pückler herceg fagylalttortája
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 liter hideg habtejszín
8 dkg keserűcsokoládé
20 dkg átszitált porcukor
12,5 dkg földieper vagy málna
8 evőkanál Maraschino vagy Sherry
1 kerek tortalap
3 dkg táblás csokoládé
12 tejszínes trüffel

Elkeszites
A csokoládét összetörjük, vízfürdőben felolvasztjuk, 25 g cukorral összekeverjük, majd lehűtjük. a gyümölcsöket 10 dkg cukorral összeturmixoljuk és lehűtjük. A tortalapot formába tesszük. 1/4 liter tejszínt keméyn habbá verünk, összekeverjük a csokoládéval, majd a tortalapra kenjük, és rövid időre lefagyasztjuk. 1/4 liter tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a gyümölcspürével, a csokoládékrémre kenjük, rövid időre a fagyasztóba tesszük. 1/2 liter tejszínt kemény habbá verünk, a maraschinóval vagy a sherryvel és 75 g cukorral összekeverjük. 1/3 részét formázó zacskóba töltjük, a maradék krémet a tortára kenjük. A tortát 12 részre osztjuk, és minegyikre rózsadíszt spriccelünk. Ezután a tortát lefagyasztjuj . A tálalás előtt egy órával kivesszük a formából, és a hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládéból késsel forgácsokat gyalulunk, és röviddel a tálalás előtt a tortára szórjuk. A trüffeleket a tejszínpöttyökre tesszük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998