Hozzávalók:
1 liter hideg habtejszín
8 dkg keserűcsokoládé
20 dkg átszitált porcukor
12,5 dkg földieper vagy málna
8 evőkanál Maraschino vagy Sherry
1 kerek tortalap
3 dkg táblás csokoládé
12 tejszínes trüffel
|
 |
A csokoládét összetörjük, vízfürdőben felolvasztjuk, 25 g cukorral összekeverjük, majd lehűtjük. a gyümölcsöket 10 dkg cukorral összeturmixoljuk és lehűtjük. A tortalapot formába tesszük. 1/4 liter tejszínt keméyn habbá verünk, összekeverjük a csokoládéval, majd a tortalapra kenjük, és rövid időre lefagyasztjuk. 1/4 liter tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a gyümölcspürével, a csokoládékrémre kenjük, rövid időre a fagyasztóba tesszük. 1/2 liter tejszínt kemény habbá verünk, a maraschinóval vagy a sherryvel és 75 g cukorral összekeverjük. 1/3 részét formázó zacskóba töltjük, a maradék krémet a tortára kenjük. A tortát 12 részre osztjuk, és minegyikre rózsadíszt spriccelünk. Ezután a tortát lefagyasztjuj . A tálalás előtt egy órával kivesszük a formából, és a hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládéból késsel forgácsokat gyalulunk, és röviddel a tálalás előtt a tortára szórjuk. A trüffeleket a tejszínpöttyökre tesszük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|