Hozzávalók:
25 dkg vaj
egy csipet só
25-20 dkg cukor
6 + 7 tojás
reszelt citromhéj
12,5 dkg liszt
zsemlemorzsa
12,5+ 5,5 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál őrőlt vanilia
1/2 liter tejföl
10 dkg reszelt mandula
17,5 dkg porcukor
egy kis citromlé vagy
20 dkg tortabevonó
5 dkg tört pisztácia
|
 |
A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük, egyenként belekeverjük 6 tojássárgáját. Kevés reszelt citromhéjat, 12,5 dkg lisztet és 12,5 dkg ételkeményítőt hozzáadunk. A 6 tojás fehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük. Összekeverjük a habot a vajjal , 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük és megsütjük. Kihűtjük és 3 lapra vágjuk. 7 tojást felverünk egy csipet sóval, 20 dkg cukorral, vaniliával, 5,5 dkg ételkeményítővel, tejföllel és mandulával, és sűrűre főzzük. Lehűtjük és megtöltjük vele a tortát. Belenjük a cukorbevonattal vagy csokoládéval. Pisztáciával meghintjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|