WebFazek Sutemeny Ulmi torta
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg vaj
egy csipet só
25-20 dkg cukor
6 + 7 tojás
reszelt citromhéj
12,5 dkg liszt
zsemlemorzsa
12,5+ 5,5 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál őrőlt vanilia
1/2 liter tejföl
10 dkg reszelt mandula
17,5 dkg porcukor
egy kis citromlé vagy
20 dkg tortabevonó
5 dkg tört pisztácia

Elkeszites
A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük, egyenként belekeverjük 6 tojássárgáját. Kevés reszelt citromhéjat, 12,5 dkg lisztet és 12,5 dkg ételkeményítőt hozzáadunk. A 6 tojás fehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük. Összekeverjük a habot a vajjal , 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük és megsütjük. Kihűtjük és 3 lapra vágjuk. 7 tojást felverünk egy csipet sóval, 20 dkg cukorral, vaniliával, 5,5 dkg ételkeményítővel, tejföllel és mandulával, és sűrűre főzzük. Lehűtjük és megtöltjük vele a tortát. Belenjük a cukorbevonattal vagy csokoládéval. Pisztáciával meghintjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998