



















|
Hozzávalók:
1 csomag réteslap (6 lapos),
60 dkg alma,
8 evõkanál bármilyen fajta müzli,
5 dkg mazsola,
5 dkg darált dió vagy mogyoró,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
1 citrom leve,
3 evõkanál méz,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
csipetnyi só.
|
 |
Az almát megmossuk és kicsumázzuk, majd héjastól lereszeljük. Mély tálba
tesszük az almareszeléket, rácsorgatjuk a mézet, a citromlevet, a habosra
felvert tojást, és rászórjuk a fahéjat, meg a sót. Jól összekeverjük, ezután
hozzáadjuk a müzlit, a darált diót és a megmosott, szárától megfosztot
mazsolát. Ismét összekeverjük, és legalább 2 órán keresztül hagyjuk állni. A
müzli ezalatt felpuhul, és felszívja az összes folyadékot. Nedves konyharuhára
terítünk 3 réteslapot, aminek a közeit az olvasztott vajjal vékonyan bekenjük.
A szélére egy csíkban felkenjük a töltelék felét, majd szorosan felcsavarjuk. A
rétesrudat kikent sütõlemezre tesszük. A másik rudat ugyanígy elkészítjük, majd
mindkettõ tetejét kevés olvasztott vajjal bekenjük. Elõmelegített forró sütõbe
toljuk, és szép pirosra megsütjük. Még forrón felszeleteljük, de csak akkor
szedjük le (óvatosan lapáttal alányúlva) a sütõlapról, ha már kihûlt. (Ha az
alma nem nagyon jóízû és nem eléggé aromás, keverjünk bele egy kis
baracklekvárt, attól remek íze lesz. )
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|