WebFazek Sutemeny Almás müzlirétes
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 csomag réteslap (6 lapos),
60 dkg alma,
8 evõkanál bármilyen fajta müzli,
5 dkg mazsola,
5 dkg darált dió vagy mogyoró,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
1 citrom leve,
3 evõkanál méz,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
csipetnyi só.

Elkeszites
Az almát megmossuk és kicsumázzuk, majd héjastól lereszeljük. Mély tálba tesszük az almareszeléket, rácsorgatjuk a mézet, a citromlevet, a habosra felvert tojást, és rászórjuk a fahéjat, meg a sót. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a müzlit, a darált diót és a megmosott, szárától megfosztot mazsolát. Ismét összekeverjük, és legalább 2 órán keresztül hagyjuk állni. A müzli ezalatt felpuhul, és felszívja az összes folyadékot. Nedves konyharuhára terítünk 3 réteslapot, aminek a közeit az olvasztott vajjal vékonyan bekenjük. A szélére egy csíkban felkenjük a töltelék felét, majd szorosan felcsavarjuk. A rétesrudat kikent sütõlemezre tesszük. A másik rudat ugyanígy elkészítjük, majd mindkettõ tetejét kevés olvasztott vajjal bekenjük. Elõmelegített forró sütõbe toljuk, és szép pirosra megsütjük. Még forrón felszeleteljük, de csak akkor szedjük le (óvatosan lapáttal alányúlva) a sütõlapról, ha már kihûlt. (Ha az alma nem nagyon jóízû és nem eléggé aromás, keverjünk bele egy kis baracklekvárt, attól remek íze lesz. )


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997