



















|
Hozzávalók (4 személyre):
150g liszt,
50g burgonya-keményítõ,
50g száraz mazsola,
230g cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 evõkanál porcukor,
4 tojás,
2 narancs,
1 kis doboz, nem cukrozott sûrített tej (160g),
élesztõ, 0,5 dl rum,
4 evõkanál olaj, 30 g vaj.
|
 |
A mazsolát rumba áztatjuk. Az egyik narancsot meghámozzuk, a héjdarabokat kis
pálcikák végére tûzzük. 0,5 dl vizet és 50g cukrot összeforralunk. Belemártjuk
a narancshéjakat, 5 percig lassú tûzön pároljuk, és a szirupban hagyjuk
kihûlni. Kivajazunk egy sütõformát. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Egy nagy
tálba ütjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a sûrített tejet, 180g cukrot és a
vaníliás cukrot. Habosra keverjük, majd beledogozzuk az olajat, a lisztet, az
élesztõt, a burgonyakeményítõt, a második narancs finomra reszelt héját, végül
a rumos mazsolát. A tojásfehérjét fölverjük és finoman a masszába forgatjuk,
majd az egészet beöntjük a sütõformába. Kb. 35 percig (tûpróbáig) sütjük.
Kiborítjuk és hagyjuk kihûlni. A tálalás elõtt meghintjük porcukorral és a
cukrozott narancshéjjal díszítjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|