



















|
Hozzávalók (4 személyre):
1 adag mélyhûtött omlós tészta,
1 körte,
4 evõkanál narancslikõr,
1 tojás,
2 dl tej,
3 kanál cukor,
1 kanál kukoricakeményítõ,
egy darabka vanília,
1 kiskanál porcukros kakaó.
|
 |
A felengedett tésztából 4 db 10-12 cm átmérõjû korongot vágunk. Kibélelünk
velük 1-1 kisebb, kör alakú sütõformát. Közepüket kitöltjük szárazbabbal, amit a
sütés után eltávolítunk. 180 fokra elõmelegített sütõben 15 percig sütjük. A
meghámozott körtét kockákra vágjuk, a likõrrel meglocsoljuk, ha kell, egy kevés
vizet hozzáadva gyenge tûzön puhára fõzzük. Közben egy tálban a cukrot
összekeverjük a kukoricakeményítõvel, hozzáadjuk a tojást, és alaposan
keverjük. Majd folytonosan kevergetve vékony sugárban hozzáöntjük a vaníliával
ízesített forró tejet. Lassú tûzön folytonos keverés mellett sûrû krémmé
fõzzük. A tésztákba töltjük a kihûlt krémet, tetejébe rendezzük a körtét, és
porcukros kakaót szitálunk rá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|