



















|
Hozzávalók:
2 tojás,
20-25 dkg liszt,
2 dl tej,
3 db savanykás alma,
5 dkg vaj vagy Rama margarin,
1 evõkanál porcukor,
1 teáskanál õrölt fahéj,
1 citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 mokkáskanál só,
a tálaláshoz baracklekvár,
a tepsihez vaj és liszt.
|
 |
Mély tálban habosra felverjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet, a
porcukrot és a fûszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük,
hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat. A szokásosnál kissé sûrûbb
palacsintamasszát kapunk. Félretesszük. Az almákat megmossuk, letörölgetjük,
kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük. Az almareszeléket a citromlével együtt
azonnal belekeverjük a masszába. Kisebb tepsit vastagon kikenünk, vajjal és
liszttel meghintjük, majd az almás masszát belesimítjuk. Elõmelegített forró
sütõbe toljuk, és közepes lángon, lassan, szilárdulásig sütjük. Tûpróbával
ellenõrizzük, a közepe is átsült-e kellõképpen. Még tûzforrón deszkára
borítjuk, és kockára vágjuk. Melegen is, hidegen is nagyon jó. Baracklekvárt
feltétlenül kínáljunk hozzá. Aki édesen szereti, a tetejét még melegen hintse
meg porcukorral.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|