Hozzávalók:
10 dkg tehéntúró
4 evőkanál olaj
3 tojás
1 csomag vaniliáscukor
5 dkg méz
20 dkg búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
3/4 kg alma
6 dkg folyékony méz
1/8 l tejföl
|
 |
A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaniliáscukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport és a lisztet, hozzáadjuk az előzőkhöz és összekeverjük. tortaformába rakjuk a tésztát és hüvös helyre tesszük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a csutkáját. Rövid időre sós vízbe mártjuk, viéágos maradjon. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és körberakjuk a tésztán.A tortát a forró sütőbe tesszük és félig megsütjük. Két tojást a mézzel és tejföllel jól felverjük, és 25 perc mulva ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, amíg az öntet aranysárgává és keménnyé válik.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|