



















|
Hozzávalók (6 személyre):
egy 22 cm átmérõjû csokoládés piskóta,
1 kg eper (mélyhûtött is lehet),
3 dl tejszín,
75g porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 evõkanál cukor,
1 tasak habfixáló,
2 evõkanál eperlé.
|
 |
A hideg tejszínt felverjük, a végén belekeverjük a habfixálót és a vaníliás
cukrot. Hûtõbe tesszük. Elkészítjük a szirupot: 1,5 dl vizet 3 percig forralunk
a porcukorral. Hagyjuk kihûlni, aztán hozzáadjuk az eperszörpöt. A piskótát két
korongba vágjuk. Az egyikre ráöntjük a szirup felét. Rásimítjuk a tejszínhab
felét. Körkörösen elrendezzük rajta az eper felét. Ráborítjuk a második
piskótakorongot. Ráöntjük a maradék szirupot. Elrendezzük rajta a maradék
epret, ezúttal 3 cm közt hagyva az epersorok közt, ahová benyomjuk a maradék
tejszínhabot csillagbetétes habzsákból, hogy szép legyen. Tálalás elõtt leglább
2 órára hûtõbe tesszük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|