WebFazek Sutemeny Üdítő süti
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor, 1 dl tejföl
25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliaízű pudingpor
7 dl narancsízű, szénsavas üdítő
2 evőkanál cukor

Elkeszites
A tojásokat, cukrot, lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a sütőport, kakaóport, majd a tejfölt. A masszát robotgéppel tovább keverjük, nehogy csomós maradjon. Közepes nagyságú tepsibe öntjük, nem túl forró sütőben közepes lángon megsütjük. Kisujjnyi vastag kakaós tésztát kell hogy kapjunk. Ha megsült kiborítjuk, megvárjuk, amíg kihűl. Közben a túróból, margarinból és porcukorból kikeverjük a túrókrémet, majd hűtőbe tesszük. A hideg krémet egyenletesen a tésztára simítjuk. A tetejére kerülő pudingot a következőképpen készítjük el: Egy kisebb edénybe öntjük a pudingporokat, majd 2 dl üdítővel hidegen elkeverjük. A habzástól ne ijedjünk meg! Ez nem tejes puding! Ezután a maradék üdítőt felforraljuk, utána a kikevert pudingot beleöntjük és gyakran kevergetve sűrűre főzzük. Ha kezdetben csomók lesznek benne, nem baj, csak arra kell ügyelni, hogy ne bőrösödjön meg. Rakjuk hideg vízbe, és itt is többször kevergetve kicsit hűtsük le. Most már csak a túró tetejére kell kenni és kész. Felszeletelve nagyon mutatós.

A receptet Békésy János küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997