Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
30 dkg tetszés szerinti mirelit vagy befõtt gyümölcs,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
2 dl tejszín,
ízlés szerint kevés porcukor.
|
 |
A pudingot az elõírás szerint kevés cukorral, de a szokásosnál kissé sûrûbbre
fõzzük. Hagyjuk, hogy egészen kihûljön, közben a tejszínt kemény habbá verjük.
A kihûlt pudingot lazán összekeverjük a tejszínhabbal. Félretesszük. A
felengedett mirelit vagy a befõtt gyümölcsöt tésztaszûrõben jól lecsöpögtetjük
(levét megihatjuk). A réteslapokat szétszedjük. Nagy sütõlapra terítjük, és az
elõmelegített sütõben pillanatok alatt megsütjük. Hagyjuk, hogy kihûljenek. A
megsült lapokból hármat egymásra borítunk, és felkenjük rá a pudingos-tejszínes
krémet, amibe belenyomkodjuk a gyümölcsöt. A megmaradt lappal (vagy lapokkal,
ha hatlapos tésztát vásároltunk) betakarjuk, majd az egészet betoljuk a
hûtõszekrénybe, és néhány órán keresztül (vagyis a puding szilárddá
dermedéséig) hûtjük. Tálalás elõtt kis kockákra vagy téglalap alakú szeletekre
vágjuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|