WebFazek Sutemeny Aranygaluska
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
75 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
10 dkg cukor (tésztához)
3 dkg élesztő
4 dl tej
25 dkg mák vagy dió
25 dkg cukor (töltelékhez)
kevés só
zsír, tepsi kikenéséhez

Elkeszites
Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. Amikor az élesztő feljött a tej felszínére, hozzáadjuk a két tojást, a sót, a felolvasztott margarint és a megszitált lisztet. Jól összedolgozzuk, míg hólyagok keletkeznek a felszinén. Meglisztezzük a tetejét, konyharuhával letakarjuk és félretesszük langyos helyre. Hagyjuk kelni, míg a térfogata a duplájára nő. Lisztezett gyúródeszkára öntjük és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval félhold formákat szaggatunk. A tésztadarabkákat zsírral megkent tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé. A darált diót vagy mákot a cukorral összekeverjük és felét egyenletesen rászórjuk a tepsiben elhelyezett tésztadarabokra. Még egy sorban helyezhetünk el tésztadarabkákat, majd a maradék mákot vagy diót a tetejére szórjuk. Langyos helyen még tovább kelesztjük. Egyenletesen meleg sütőben kb. fél órán át sütjük. Fogpiszkáló vagy más hasonló pálcika beleszúrásával ellenőrízhetjük, hogy a közepe is megsült.

A receptet Sipos Lajosné (Czipár Margit) küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998