Hozzávalók: 2 dkg élsztő
2 evőkanál cukor
1/8 langyos tej
2 evőkanál vaj
2 tojás
1 csipet só
30 dkg liszt
Az élesztőt és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a tojást a vajat, a sót a lsitet és simára keverjük. Lefedjük és egy fél óráig kelesztjük. A római tálat 20 percre vítbe áztatjuk. Tejet , vajdarabokat és cukrot teszünk a készmeleg tálba. A tésztából gombócokat formázunk, és egymás mellé helyezzük a tálba. Lefedjük , és 20 percig kelesztjük. A tálat lefedjük, és hideg sütőbe tesszük a középső rácsra. Bekapcsoljuk a sütőt, gázsütőnél az egyes fokozatnál kezdjük, és 5 percenként egy fokozattal feljebb kapcsoljuk. Hideg vagy meleg vaniliaontet, szárított gyümölcsből készült kompót illik hozzá.