



















|
Hozzávalók (6 személyre):
125g liszt,
1 tojássárgája,
90g cukor,
100g vaj,
40g kakaó,
3 körte,
60g olvasztani való csokoládé,
kesernyés narancslekvár.
|
 |
80g vajat 70g cukorral habosra keverünk, közben hozzáadjuk a tojássárgáját,
végül a lisztet, és az átszitált kakaót. Gyorsan összegyúrjuk a tésztát, cipót
formálunk, fóliába csomagoljuk és fél órára a hûtõszekrénybe tesszük. Közben a
körtét meghámozzuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházát és vékonyabb szeletekre
vágjuk. A tésztát kinyújtjuk és egy 22-24 centiméteres kivajazott formába
tesszük. Ujjainkkal odanyomkodjuk az oldalfalához is. Bekenjük 100g lekvárral,
majd rárakosgatjuk a körteszeleteket. Végül megszórjuk a maradék cukorral. 175
fokra elõmelegített sütõben 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihûlni.
Közben gõz fölött egy kislábosban felolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a
maradék vajat. A folyékony csokoládéval tetszés szerint díszítjük a tortát, de
kínálhatjuk külön tálkában is a torta mellé.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|