



















|
Hozzávalók:
4 tojás,
5 evõkanál porcukor,
8 dkg vaj,
6 evõkanál tej,
6 evõkanál finomliszt,
1 teáskanál õrölt fahéj,
1 csapott teáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál só,
4 savanykás alma,
20 dkg sárgabaracklekvár,
a tetejére kevés fahéjas porcukor,
a tepsihez vaj és liszt.
|
 |
Szögletes, hosszúkás tepsit vajjal kikenünk, liszttel beszórjuk. A
tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként
hozzáadjuk a tejet, felváltva sütõporral elkevert liszttel. Ezután
belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat és fahéjat. A tojások
fehérjébõl a megmaradt cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan
beleforgatjuk a vajas masszába. A tésztát belesimítjuk a kikent tepsibe, és az
elõmelegített forró sütõbe tolva, úgy sütjük meg, mint a piskótát. (Gõzmentes
sütõt varázsolunk egy a sütõajtóra rácsukott hurkapálcával.) 10 perc múlva a
lángot mérsékeljük, majd a tésztát szép sárgára megsütjük. Közben az almákat
héjastól kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. Ha megsült, sütõlemezre borítjuk, és
a tetejét vékonyan bekentjük a lekvárral. A tetejét megrakjuk az
almaszeletekkel, és meghintjük kevés fahéjas cukorral. Éppen csak annyi idõre
tesszük vissza a sütõbe, hogy az alma kissé megszínesedjen, de még ne roskadjon
össze.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|