Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
30 dkg szilvalekvár,
2 tojás,
kevés citromlé,
porcukor ízlés szerint.
|
 |
A szilvalekvárra annyi citromlevet öntünk, hogy jó pikáns legyen, majd
összekeverjük. (Ha a lekvár nagyon kemény, akkor még egy-két evõkanál vizet is
hozzáönthetünk, és a lekvárt kissé felmelegítve simára keverjük.) Ezután
ugyancsak hozzákeverünk 1 kissé felvert tojást. A felengedett tésztát
lisztezett deszkára rakjuk, és a felületét is belisztezzük. Egészen vékonyra
kinyújtjuk. Kis négyszögeket vágunk belõle, majd mindegyikre rákenünk egy kis
lekvárt. Kifliformájúra felcsavarjuk, és a sütõlemezre tesszük, nem nagyon
közel egymás mellé. Tetejüket a megmaradt tojással megkenjük, és az
elõmelegített forró sütõbe toljuk. 5 percig erõs lángon sütjük. A szép
sárgásbarnára sült kis kifliket még melegen, lapát segítségével leszedjük a
sütõlemezrõl, és tálra vagy tálcára rakjuk. Hidegen kínáljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|