



















|
Hozzávalók a piskótaroládhoz:
3 tojás,
3 púpozott evõkanál liszt,
3 púpozott evõkanál porcukor,
3 evõkanál tej,
1 púpozott teáskanál kakaópor,
vaj és porcukor a tepsihez,
A töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 csésze meggybefõtt,
10 dkg Rama kockamargarin,
1 evõkanál rum vagy kevés rumaroma,
1 teáskanál kakaópor,
1 zacskó vanilíás cukor,
csipetnyi só.
|
 |
A tésztához a tojássárgákat a cukor felével, a tejjel és a kakaóporral habosra
keverjük. Külön kemény habbá verjük a fehérjéket a megmaradt cukorral, majd a
habba felváltva beleszitáljuk a lisztet, és belekeverjük a tojássárgás masszát.
Sütõlemezt megvajazunk, cukorral behintjük, majd rákenjük a tésztát.
Elõmelegített, forró sütõbe toljuk, és kis lángon 10-12 perc alatt sárgára
sütjük. Jól kicsavart, nedves konyharuhára borítjuk, ezután összecsavarva a
ruhába hagyjuk kihûlni. Közben a
töltelékhez a margarint habosra keverjük a sóval, a vanilíás cukorral és a
kakaóval, majd apránként hozzákeverünk 3-4 evõkanál meggybefõttlevet és a
rumot. Ezután hozzáadjuk a gesztenyemassza háromnegyed részét, és tovább
keverjük, amíg egynemû, habos krém lesz belõle. A kicsavart piskótát
egyenletesen bekenjük a krém kétharmadával, majd a lecsöpögtetett és kimagozott
meggyszemeket belenyomkodjuk. Ismét szorosan összecsavarjuk. Alufóliába
csomagolva legalább 1 napra betesszük a hûtõszekrénybe. Másnap a tetejére kenjük
a megmaradt krémet, és tetszés szerint vagy gesztenyeszíveket vagy golyókat
formálva a megmaradt gesztenyébõl, feldíszítjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|