Hozzávalók:
0,5 kg liszt
3 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 dl tej
10 dkg vaj
1 csomag vaníliáscukor
2 evőkanál rum
1 csipet só
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
1/4 teáskanál kardamoni
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg darált dió
8 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
|
 |
Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és szobahőmérsékletű tejből kovászt készítünk. Rövid ideig kelni hagyjuk , hozzáadjuk a maradék alapanyagot, és addig gyúrjuk a tésztát, míg hólyagos nem lesz. Ismét kelesztjük. A kelt tésztát liszttel beszórt gyúródeszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és 12 cm széles csíkokra vágjuk. Ebből alul 8 cm széles háromszögeket vágunk, és megkenjük vajjal. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, a háromszögek vajas oldalát belemártjuk a dióba és kifelé feltekerjük. kivajazott sütőlapra helyezzük. A vajas kifliket hagyjuk megkelni, és az előmelegített sütő közepén világosbarnára sütjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|