Hozzávalók:
26 dkg liszt
6 tojás, 3 tojássárgája
2 csipet só
2 evőkanál olaj
10 dkg vaj
3 csomag vaniliáscukor
20 dkg cukor
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
50 dkg sovány tehéntúró
3/8 liter tejföl
10 dkg mazsola
1/2 liter tej
|
 |
20 dkg lisztet elkeverünk 1 tojással, egy kis sóval, olajjal és 6 evőkanál langyos vízzel. Simára gyúrjuk, cipót formázunk belóle, bekenjük olajjal és lefedjük.
A vajat 1 csomag vaniliáscukorral, 10 dkg cukorral, citromhéjjal és sóval habosra keverjük. 5 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk és elkeverjük. Belekeverjük a túrót, a tejszínt és 6dkg lisztet. A gyúródeszkára kevés liszetet szórunk, és a tésztát vékonyra nyújtjuk. 5 tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a túrókrémet és a mazsolát. A tészta 2/3 részére kenjük a krémet, feltekerjük, kerek sütőformába tesszük és megsütjük. Még mielőtt kész, a tejet, 3 tojássárgáját és 2 vniliáscukrot összekeverünka tésztára öntjük. Készre sütjük forrón tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|