



















|
Hozzávalók (8 szelethez):
1 kész piskótatekercs (400g),
250g sárga- vagy õszibaracklekvár,
16 szem cukrozott cseresznye,
a krémhez: 8 kisebb õszibarack,
2 evõkanál citromlé,
250g tehéntúró,
80g porcukor,
2 vaníliás cukor,
2 evõkanál rum,
3 lap zselatin,
2 dl tejszín.
|
 |
A piskótatekercset kihajtogatjuk, megkenjük a lekvárral, visszagöngyöljük,
fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük. Az õszibarackokat meghámozzuk,
félbevágjuk, kimagozzuk, citromlével meglocsoljuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk
a porcukrot a vaníliás cukrot, a rumot, a használati utasítás szerint
felolvasztott zselatint, és a kemény habbá vert tejszínt. Fóliával kibélelünk
egy õzgerincformát, a piskótát 16 szeletre vágjuk, 3x4 szelettel kibéleljük az
alját és az oldalfalakat. A krém felét a "piskótabélésbe" simítjuk,
belenyomkodunk 8 fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, befedjük a
félretett 4 piskótaszelettel, fóliával betakarjuk, és 3 órára hidegre tesszük.
Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, lehántjuk róla a fóliát, fél
õszibarackokkal és cseresznyeszemekkel díszítjük. Tejszínhabot kínálhatunk
hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|