



















|
Hozzávalók:
1 doboz mirelit vajas-leveles tészta,
1 tojás,
2 evõkanál tej,
15 dkg durvára darált dióbél,
20 dkg sárgabaracklekvár,
ízlés szerint 8-10 dkg cukor,
a tészta nyújtásához kevés liszt,
a sütõlemezhez 5 dkg vaj.
|
 |
A gyúródeszkát belisztezzük, majd olyan vékonyra nyújtjuk ki rajta a
szobahõmérsékleten felengedett vajas-leveles tésztát, amennyire csak
lehetséges. A nyújtófát közben többször is meglisztezzük, nehogy a tészta
ráragadjon. A tojást és a tejet habosra verjük, majd hozzákeverjük a
folyékonyra olvasztott sárgabaracklekvárt. A tészta egész felületét vékonyan
bekenjük a tojásos lekvárral, és rászórjuk a darált dióval összekevert cukrot.
A tésztát nagyon szorosan felcsavarjuk, így egy hosszú, vékony tekercset
kapunk. A tekercset kissé le is nyomkodjuk, hogy a levegõ mind kiszoruljon
belõle. Éles késsel félujjnyi szeletekre vágjuk. Egy nagy sütõlemezt az
olvasztott vajjal vékonyan bekenünk, majd a szeleteket egymáshoz nem túl közel,
lapjával ráfektetjük. Elõmelegített, forró sütõbe toljuk, majd a lángot 5 perc
múlva mérsékeljük, és szép pirosbarnára megsütjük. Vigyázat! Ha nem figyelünk
eléggé, a lekvár és a cukor hamar megég.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|