



















|
Hozzávalók:
30 dkg nyers linzertészta (otthon készített magy mirelit),
2 savanykás alma,
2 tojás,
fél dl tej,
2 csapott evõkanál liszt,
1 evõkanál olaj,
1 csapott evõkanál porcukor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
csipetnyi só.
|
 |
A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a
sót, a fahéjat és a porcukrot. Híg palacsintatésztaszerû masszának kell lennie.
A linzertésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kicsi kosárka formákat
kibélelünk vele. (Legalább 12 darabot készítsünk.) Elõmelegített, közepesen
meleg sütõbe tojuk, és halványsárgára, vagyis félig megsütjük. Amíg a tészta
sül, az almákat héjastól szeletekre vágjuk, és a szeleteket felcsíkozzuk. A
félig sült kosárkákat megtöltjük az almacsíkokkal, majd a palacsintamasszával
felöntjük. A sütõbe visszatesszük, és addig sütjük, amíg a folyékony masszából
szilárd nem lesz, vagyis a beleszúrt tûre (hurkapálcára) már nem tapad a
masszából. A kosárkákat a sütõlapon hagyjuk kihûlni, majd óvatosan leszedjük,
és tálra rakjuk. Csak hidegen fogyasztjuk. Alma helyett készíthetjük körtével,
esetleg banánnal, kimagozott és lecsöpögtetett meggyel vagy cseresznyével.
Legkésõbb másnapig el kell fogyasztani, illetve a kész sütemény mélyhûtõben
tárolható.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|