WebFazek Sutemeny Almás kosárkák
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg nyers linzertészta
     (otthon készített magy mirelit),
2 savanykás alma,
2 tojás,
fél dl tej,
2 csapott evõkanál liszt,
1 evõkanál olaj,
1 csapott evõkanál porcukor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
csipetnyi só.

Elkeszites
A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sót, a fahéjat és a porcukrot. Híg palacsintatésztaszerû masszának kell lennie. A linzertésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kicsi kosárka formákat kibélelünk vele. (Legalább 12 darabot készítsünk.) Elõmelegített, közepesen meleg sütõbe tojuk, és halványsárgára, vagyis félig megsütjük. Amíg a tészta sül, az almákat héjastól szeletekre vágjuk, és a szeleteket felcsíkozzuk. A félig sült kosárkákat megtöltjük az almacsíkokkal, majd a palacsintamasszával felöntjük. A sütõbe visszatesszük, és addig sütjük, amíg a folyékony masszából szilárd nem lesz, vagyis a beleszúrt tûre (hurkapálcára) már nem tapad a masszából. A kosárkákat a sütõlapon hagyjuk kihûlni, majd óvatosan leszedjük, és tálra rakjuk. Csak hidegen fogyasztjuk. Alma helyett készíthetjük körtével, esetleg banánnal, kimagozott és lecsöpögtetett meggyel vagy cseresznyével. Legkésõbb másnapig el kell fogyasztani, illetve a kész sütemény mélyhûtõben tárolható.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997