



















|
Hozzávalók:
25 dkg már szikkadt kalács,
2 dl asztali fehér bor,
2 tojás,
3-4 evõkanál liszt,
1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj,
olaj a sütéshez,
a behintéshez fahéjas cukor.
|
 |
A tojásokat habosra verjük, és 1 teáskanálnyi cukrot meg a fahéjat
belekeverjük. A kalácsot kis kockákra vágjuk, és könnyedén megmártjuk a borban,
majd tálra rakjuk. Néhány perc múlva ismét megmártjuk, egészen addig amíg csak
tart a borból. (Persze a kalácskockának nem kell eláznia.) Ezután rögtön
lisztbe forgatjuk, majd a cukros-fahéjas tojásban meghempergetjük, és azonnal
beletesszük a közben felforrósított olajba. Szép világosbarnára megsütjük
mindkét oldalán, majd alaposan lecsöpögtetjük (vagy papírtörülközõre tesszük,
ami a felesleges olajat beszívja). Még forrón meghintjük kevés fahéjas
cukorral, és melegen tálaljuk. (Ha gyerekeknek készítjük, a kalácsot bor
helyett citromlével és vízzel hígított szörpbe mártsuk.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|