Hozzávalók:
3/4 kg alma
1 evőkanál cukor
3 evőkanál mazsola
1+ 3 evőkanál puha vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál rum
10 dkg cukor
1 vaniliáscukor
4 tojás
5 dkg búzadara
1/2 csomag sütőpor
egy citrom leve
0,5 kg ttehéntúró
1 evőkanál tört mandula
|
 |
Az almát megmossuk , meghámozzuk, kivesszük a csutkáját, és szeletekre vágjuk. 1/8 liter vízben cukorral 7 percig pároljuk. A mazsolát meleg vízben megmossuk és lecsepegtetjük. Egy jénai tálat kivajazunk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Megtöltjük az almával és mazsolával, és rumot csepegtetünk rá. 3 evőkanál vajat, cukrot, vaniliáscukrot és tojássárgáját krémesre keverjük. Hozzákeverjük a darát, a sütőport, a citromlét és a túrót. A tojásfehérjét keményre verjük, óvatosan hozzáadjuk a krémhez. A krémet ráöntjük az almára, mandulával megszórjuk. A feljujtat a sütőben aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|