Hozzávalók:
0,5 kg cseresznye
75 dkg sovány tehéntúró
1/8 liter tej
1 csomag pudingpor
vanilia
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
2 tojás
1 evőkanál vak
5 dkg mazsola
kevés liszt
12,5 dkg cukor
|
 |
Megmossuk a cseresznyét, megszárítjuk és kimagozzuk. A túrót, tejet, pudingport, vaniliáscukrot, citromhéjat, citromlét, és két tojássárgáját egy tálba tesszük és sima krémmé keverjük. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Összekeverjük a mazsolát és a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, cukrot adunk hozzá, és tovább verjük, amíg a hab egészen keménnyé nem válik. a mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, a formába öntjük és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére. A tortát előmelegített sütőben megsütjük. formában hagyjuk kihülni.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|