



















|
Hozzávalók:
1 vékony, kerek piskótalap (2 tojásból),
20 dkg tehéntúró,
10 dkg krémsajt,
1 dl kefír,
2 dl tejszín,
25 dkg bármilyen befõtt,
8-10 dkg porcukor,
3 evõkanál zselatinpor,
1 dl tej, 1 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
2-3 evõkanál piskótamorzsa.
|
 |
A tortakrémhez a tehéntúrót áttörjük, és összekeverjük a kefírrel, valamint a
krémsajttal. Ezután a cukrot is hozzáadjuk, majd addig keverjük tovább, amíg a
cukor elolvad. Beleszórjuk a citromhéjat és a sót. Félretesszük. A gyümölcsöt
leszûrjük, jellegének megfelelõen kimagozzuk és feldaraboljuk. A tejszínbõl
kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. A
piskótalapot betesszük egy kapcsos tortaformába. A tejet a zselatinra öntjük,
és kis lángon addig keverjük, amíg folyósra nem oldódik, majd ha langyosra
hûlt, beleforgatjuk a krémbe. A krémet betöltjük a tortaformába, belenyomkodjuk
a gyümölcsdarabkákat, és a hûtõszekrényben szilárdulásig hûtjük. Tálalás elõtt
tortástálra csúsztatjuk a tortalappal együtt (a meglazított tortaforma oldalát
körbevágjuk), és a tetejét tetszés szerinti gyümölccsel vagy tejszínhabbal
feldíszítjük. Az oldalára kevés piskótamorzsát hintünk. 16 szeletre vágható.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|