



















|
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
2 dl tejföl,
2 tojás,
10 dkg mazsola,
5 dkg durvára vágott dióbél,
5 dkg reszelt fõzõcsokoládé,
1 teáskanál sütõpor,
1 csapott mokkáskanál só,
1 evõkanál apróra vágott, cukrozott narancshéj (vagy reszelt héj),
vaj és porcukor a formához.
|
 |
A mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a
dióval és 1 evõkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a
porcukorral habosra keverjük, majd tejföllel tovább keverjük. Ezután hozzáadjuk
a sütõporral elkevert lisztet, beleforgatjuk a csokoládés-diós keveréket, a
narancshéjat és a mazsolát. Egy nagy (vagy két kicsi) õzgerincformát vastagon
kivajazunk és 2 evõkanál porcukorral beszórjuk. A tésztamasszát belesimítjuk.
Elõmelegített, forró sütõbe toljuk, és erõs lángon sütjük 5 percig. Ezután a
lángot közepesre mérsékeljük, és további 45-50 percig sütjük. Ekkor tûpróbával
ellenõrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha a tûre (hurkapálcára) nem ragad a
masszából, megsült. Melegen deszkára borítjuk, és legalább fél napig hagyjuk,
hogy teljesen kihûljön. Alufóliába csomagolva egy-két hétig is eláll.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|