WebFazek Sutemeny Csokoládés püspökkenyér
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
2 dl tejföl,
2 tojás,
10 dkg mazsola,
5 dkg durvára vágott dióbél,
5 dkg reszelt fõzõcsokoládé,
1 teáskanál sütõpor,
1 csapott mokkáskanál só,
1 evõkanál apróra vágott, cukrozott narancshéj
     (vagy reszelt héj),
vaj és porcukor a formához.

Elkeszites
A mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval és 1 evõkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük, majd tejföllel tovább keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet, beleforgatjuk a csokoládés-diós keveréket, a narancshéjat és a mazsolát. Egy nagy (vagy két kicsi) õzgerincformát vastagon kivajazunk és 2 evõkanál porcukorral beszórjuk. A tésztamasszát belesimítjuk. Elõmelegített, forró sütõbe toljuk, és erõs lángon sütjük 5 percig. Ezután a lángot közepesre mérsékeljük, és további 45-50 percig sütjük. Ekkor tûpróbával ellenõrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha a tûre (hurkapálcára) nem ragad a masszából, megsült. Melegen deszkára borítjuk, és legalább fél napig hagyjuk, hogy teljesen kihûljön. Alufóliába csomagolva egy-két hétig is eláll.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997