Hozzávalók:
3 tojás
17,5 dkg cukor
3 evőkanál rum
1 csomag vaniliáscukor
1 csipet só
20 dkg liszt
15 dkg lágy vaj
3 tojássárgája
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál porcukor
5 dkg mandula szilánkokra vágva
10 dkg csokoládébevonó
|
 |
A tojásfehérjéket előszőr magukban , majd 10 dkg cukorral nagyon kemény habbá verjük. Három tojássárgáját 7,5 dkg cukorral, a rummal, a vaniliáscukorral és a sóval habosra keverjük. a tojáshabhoz szitáljuk a lisztet és jól beleforgatjuk. A tésztát kizsírozott formában megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztben lapokra vágjuk. A vajat krémesre keverjük, hozzáteszünk egy csipet sót, a tojássárgáját, a kakaót és az átszitált porcukrot, majd jól elkeverjük. A lapokat ezzel megkenjük, majd egymásra tesszük. A csokoládébevonót széttördeljük, vízben felolvasztjuk. a sünit a mandulaszilánkokkal megtüzdeljük, majd csokoládéval bevonjuk. 1-1 szem mogyoró, 2-2 db fehér és kék színű cukorka, amelyet még a folyékony mázba nyomhatunk, ez lesz a süni szeme és orra.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|