WebFazek Sutemeny Citromkrémes gyümölcslepény
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (12 szelethez):
a tésztához: 35 dkg liszt,
10 dkg étkezési búzakeményítõ,
17 dkg vaj vagy margarin,
3 tojás, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 teáskanál sütõpor,
2 dkg kakaó,
4 evõkanál mandulalikõr, csipetnyi só,
a tepsi kikenéséhez margarin,
a szóráshoz zsemlemorzsa,
A tetejére:
25 dkg cukor,
3 tojássárgája,
6 dkg étkezési búzakeményítõ,
2-3 citrom,
25 dkg fehér szemû szõlõ,
25 dkg piros szemû szõlõ,
25 dkg kajszibarack (vagy õszibarack),
1 citrom reszelt héja, 1 evõkanál vaj.

Elkeszites
A vajat vagy margarint 12 dkg cukorral habosra verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót és a tejet. A lisztet összekeverjük a keményítõvel és a sütõporral, majd a masszához vegyítjük. A tészta egyik felét egy margarinnal kikent és zsemlemorzsával behintett kb. 20x30 cm nagyságú formába simítjuk. A másik felét a kakóporral, a maradék cukorral és a likõrrel ízesítjük, majd a világos rétegre simítjuk, és villával megszurkáljuk. Elõmelegített sütõben 175 fokon (gáztûzhelynél 2-es fokozaton) kb. 25 percig sütjük. A citromkrémhez kifacsarjuk a citromokat (kb. 2 dl legyen), és a lét felöntjük 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat, majd felforraljuk. Az étkezési keményítõt kevés vízben simára keverjük, és besûrítjük vele a citromos levet. Kb. 5 percig fõzzük, majd a tûzrõl levéve belevegyítjük a tojások sárgáját. A szõlõt megmossuk és leszemezzük, a barackot megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A langyos citromkrémet a tésztára kenjük, és kissé belenyomkodjuk a gyümölcsöket. A süteményt tálalásig hideg helyen tartjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997