Hozzávalók:
0,5 kg hámozatlan mandula
4 tojásfehérje
1 csipet só
35 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
2 teáskanál fahéj
|
 |
Daráljuk finomra a mandulát. Verjunk kemény habot a tojásfehérjéből, sóból, cukorból, és citromléből. Egy csészényit tegyünk félre a mázhoz. 35 dkg mandulát és fahéjat összekeverünk. Beledolgozzuk a habba. A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és mázzal bevonjuk. A csillagokat kiszaggatjuk, közben a formát mindíg porcukorba mártjuk, hogy a csillagok elváljanak egymástól. Időnként megtisztíthatjuk a formát. A sötőlapot kivajazzuk, és rátesszük a csillagokat. A maradék tésztát darált mandulával összekeverjük, kinyújtjuk, megkenjük a mázzal és kiszaggatjuk. Addig ismételjük amíg van maradék tésztánk. A fahéjas csillagokat éjszakára száradni hagyjuk , majd kisütjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|