



















|
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús,
2 közepes burgonya,
10 dkg reszelt sajt,
2 tojás,
15-20 dkg liszt,
2 dl tej,
1 evõkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
só és törött bors ízlés szerint,
olaj a sütéshez.
|
 |
A hagymát nagyon finomra összevágjuk. A megforrósított olajon üvegesre
fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A tûzrõl lehúzva
belekeverjük a pirospaprikát. Kihûtjük. A nyers burgonyát meghámozzuk és
lereszeljük, ezután összekeverjük a darált hússal. Hozzáadjuk az egyik felvert
tojást, a pirított hagymát, a reszelt sajt felét, sót, borsot, és 1 dl tejet.
A masszát addig gyúrjuk-gyömöszöljük, amíg az összes folyadékot felveszi.
Nedves kézzel 8 darabra adagoljuk. Egy-egy darabot lapos pogácsává formálunk,
majd kevés lisztbe mártva, félretesszük. A megmaradt tojással, tejjel és a
liszttel palacsintatészát keverünk. Megsózzuk, és a megmaradt reszelt sajtot is
hozzáadjuk. Ebben megforgatjuk a húspogácsákat, és bõ, forró olajba téve,
takaréklángon (nehogy a sajt megégjen) gyorsan megsütjük. A felesleges olajat
lecsöpögtetve, tetszés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk. Hidegen is,
melegen is egyaránt nagyon jó.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|