Hozzávalók: 1 kg csontos sertéskaraj egyben
1 dkg só
15 dkg fagyasztott kelbombó
1 dl étolaj
A sertéskarajt egyben kicsontozzuk, majd hosszú késsel felszúrjuk. Az így keletkezett nyílást fakanál nyelével kitágítjuk, beletesszük a kelbimbókat, lehetőleg minnél szorosabban. A karajt vékony zsineggel megkötözzük, hoyg megtatsa formáját. Sózzuk és a serpenyőben felhevített olajon elősütjük. Ezzel kérget képezünk a húson, így kellemes ízanyagok a húsban maradnak. Az elősütés után 180-200 fokos sütőben 1 óran át sütjük, gyakran locsolgatva a saját levével. Jól süssük át, hoyg a kelbimbó is megpuhuljon. Rézsútosan szeletelve forrón tálaljuk a pecsenye levével együtt. Köretként párolt rizst, karottát és burgonyaropogóst adhatunk.