Hozzávalók:
80 dkg hárszín vagy fehérpecsenye
5 dkg füstölt szalonna
20 dkg vegyes zöldség
5 ek. olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
6 dkg liszt
3 dl tejföl
1 ek ecet
1/2 citrom
cukor
mustár
1 babérlevél
örölt bors
só
|
 |
A húst megmossuk, konyhai törlővel leszárítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnával megtüzdeljük, sóval , borssal bedörzsöljük. A zöldséget, hagymát , fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk szeletekre vágjuk. Az olajat a tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük, hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget, fűszereket, szalonnabőrkét, a tetejére tesszük a húst a sütőbe téve megpirítjuk. Ezután a lábasba tesszük, hozzáadjuk az ecetet, felöntjük vízzel és lefedve puhára pároljuk. Amikor a hús megpihult, kivesszük. A zöldséges levet besűrítjük a liszttel simára kevert tejföllel. hozzáadjuk fél citrom levét, reszelt héját, cukrot , mustárt és jól felforraljuk. Átpaszírozzuk és utánaízesítjük. tálaláskor a húst felszeleteljük, a forró mártással és zsemlegompóccal tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|