



















|
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell,
15 dkg fôtt, sötétvörös (barna) bab,
10 dkg rizs,
5 dkg mazsola,
3 evôkanál marinált paprikakocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evôkanál olaj,
1 púpozott teáskanál currypor,
1 barabka száraz cseresznyepaprika (aki nem szereti hagyja el),
1 doboz csemege morzsolt kukoricakonzerv,
késhegynyi római kömény (vagy vagy egyszerű köménymag),
ízlés szerit só és törött bors.
|
 |
Nagy serpenyõben az olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd a
tûzrõl lehúzva belekeverjük a köménymagot és az apróra vágott csirkemellet.
Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a serpenyôbôl kivéve félretesszük.
Helyére szórjuk a megmosott és lecsúrgatott rizst, amit üvegesre pirítuk.
Hozzáadjuk a megmosott mazsolát, majd ráöntjük a kukoricát (levével együtt).
A serpenyôbe visszatesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a fôtt babot és a
paprikakockákat, végül annyi vizet öntünk rá, amennyi b‹ven ellepi.
Belekeverjük a curryt, a borsot, és 1 teáskanálnyi sóval ízesítjük. óvatosan
összekeverjük, majd az edényt befedjük. Felforralva, kis lángon, keverés
nélkül 25 percig fôzzük. Ezután a lángról lehúzzuk, de a fedôt rajtahagyva
legalább 20 percig saját gôzében hagyjuk állni. Tálalás elôtt óvatosan,
villával felkeverjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|