Hozzávalók:
1 sertés szűzpecsenye
30 dkg gomba
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz vörös bor
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál vaj
2 evőkanál olivaolaj
só, bors, oregano
|
 |
A húst felszeleteljük, és kopfolóval kissé megütögetjük. Mindegyik szeletet megszórjuk sóval, borssal. A vajat és az olivaolajatserpenyőben felforrósítjuk, és megsütjük benne a húsok mindkét oldalát. Ha kész kiszedjük és félrerakjuk. A zsíradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, tört fokhagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, és nagy lángon kb. 3 percig együtt pároljuk. Hozzáöntjük a bort, a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzükés kb. 2 dl víz hozzáadásával összeforraljuk. A húst visszarakjuk, a serpenyőt lefedjük, és együtt pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. A szűzszeleteket ksizedjük, a gombás ragut kukoricaliszttel besűrítjük, szükség szerint utófüszerezzük, és összeforraljuk. A húst a raguval együtt tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|