Hozzávalók:
4 szelet füstölt tarja (egyenként 10 dkg és 1 cm vastag)
20 dkg dobozos darabolt ananász
5 dkg dióbél
1/8 l tejszín
2 evőkanál majonéz
1 csipet curry
ízlés szerint só, fehér bors
4 db salátalevél
20 dkg szőlő
|
 |
A tarját a hosszíbbik oldalánál vágjuk be mélyen, hoyg zsebek keletkezzenek. Szeleteljuk fel úgy , hoyg egy-egy oldaluk még egyben maradjon. Az ananászt jól csepegtessük le, a diót vágjuk fel apróra. a tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a majonézzel és a curryval. Az ananászt és a diót hozzáadjuk, sóval , borssal ízesítjük. A terja zsebeit az ananászkrémmel megtöltjük, és salátalevélen tálaljuk, és a húst szőlőszemekkel díszítjük. Illik hozzá, ropogós kérgű fehérkenyér vagy vegyes saláta 15 dkg-15 dkg, zsenge borsóból, sárgarépából, paradicsomból illetve főtt karfiolból, amelyhez mustáros öntetet adunk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|