Hozzávalók:
4 db egyenkén 20 dkg-os borjúborda
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
kevés liszt
2 evőkanál olaj
10 dkg vaj
1/8 l húsleves (kockából)
csipet bors
1 db karfiol
25 dkg zsenge zöldbab
25 dkg répa
30 dkg mélyhűtött borsó
4 evőkanál tejföl
4 evőkanál aprított petrezselyem
|
 |
A húst a széleken és a csontoknál finoman bevágjuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Megtisztítjuk a fokhagymát, megsózzuk és pépesre zúzzuk. Felforrósítjuk az olajat, a bordát lisztben megforgatjuk, és mindkét oldalán jól megsütjük. Megszórjuk sózott fokhagymával, és 50 gramm vajat teszünk rá. A húst a forró levesbe tesszük, és lassan fedő alatt pároljuk, néha megforgatjuk, végül egy kis borssal megfüszerezzük. Megtisztítjuk a zöldséget, megmossuk és megpároljuk. Tálalás előtt röviddel a tejföllel és petrezselyemmel elkevert vajban felmelegítjük. Petrezselymes burgonya vagy burgonyapüré, egy pohár fehér borral illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|