Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott sertéstarja
2 evőkanál vaj
30 dkg mélyhűtött sült burgonya
3/4 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/8 l tejszín
20 g reszelt ementáli sajt
20 g reszelt parmezán sajt
Bekapcsoljuk a sütőt, a főzőlapot közepesre állítjuk. Serpenyőben felolvasztunk egy kis vajat. A húst mindkét oldalán megsütjük, és tűzálló tálba helyezzük. a fagyasztott burgonyát a hús köré szórjuk, mindkettőt megsózzuk, és borsot hintünk rá. A tejszínt és a sajtot összekeverjük, és a felét a burgonyára öntjük. A tálat a sütő közepére toljuk, 15 perc után a tejszín másik felét is a burgonyára öntjük és megsütjük. Gyorsan elkészíthető zöldbabsaláta (konzervből), paradicsomszeletekkel, olajos ecetes öntettel, hagymakarikákkal illik hozzá.