



















|
Hozzávalók:
4 szelet, ujjnyi vastag, sovány sertéstarja,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 evõkanál olaj,
1 evõkanál mustár,
2 evõkanál liszt,
ízlés szerint só és törött
fekete bors.
|
 |
A hússzeletek mindkét oldalát mustárral bekenjük, borssal meghintjük és
félretesszük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, majd 2
evõkanál forró olajra öntjük. Gyorsan összekeverjük, ezután fedõvel letakarva
üvegesre pároljuk. Az edényben lefedve hagyjuk tálalásig. A mustáros
hússzeleteket megsózzuk, majd lisztbe mártjuk, és a megmaradt olajon hirtelen,
erõs lángon mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk, majd a még meleg párolt
hagymával vastagon beborítjuk. Azonnal tálaljuk. Jó, ha elõre elkészítjük a
salátát vagy a köretet, mert ha a hirtelen sütött hús áll, megkeményedig. Ha nem
azonnal tálaljuk, akkor a sült hússzeleteket a serpenyõben hagyjuk, és fél pohár
vizet ráöntve, fedõ alatt 15-20 percig pároljuk. Ily módon akár másnap is
tálalhatjuk, biztosan puha marad. Nagyon finom hozzá a különféle zöldségekbõl
készített vegyes köret, amiben kivételesen sem rizs, sem burgonya nincs.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|