Hozzávalók:
8 szelet 1 cm vastag bélszín
2 evőkanál olaj
4 fej vöröshagyma
3 evőkanál vaj
só, bors
1/8 liter húsleves kockából
1 kávéskanál étkezési keményítő
4 evőkanál maderia
8 szelet citrom
1 csomag zsálya
|
 |
A húst egy evőkanál olajjal bedörzsöljük, lefedjük, és állni hagyjuk. Megtisztítjuk a hagymát, karikára vágjuk, és 2 evőkanál vajban világosbarnára sütjük, közben megforgatjuk. 1 evőkanál olajat felforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát rövid ideig sütjük. Vajat adunk hozzá. Alacsonyabb lángon gyakori forgatás közben készre sütjük. Sóval , borssal ízesítjük, és előmelegített tálra tesszük. A húslevest a keményítővel, a madeirával és a hagymával rövid ideig főzzük. A steak levét hozzáadjuk és megfűszerezzük. Tálba öntjük, majd ízesítjük. A steaket citromszeletekkel és zsályával díszítjük, a maderiás-hagymás mártást külön edényben tálaljuk. Sós burgonya , burgonyapüré vagy sült burgonya illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|