Hozzávalók:
50 dkg soány sertéshús
2 db tojás
2 ek pikáns szójaszósz
2 ek száraz Sherry
só fekete bors
80 gr és 1 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál liszt
1/8 l sör
1 piros paprika
20 dkg bambuszrügy
2 szelet ananász (konzerv) és
4 evőkanál ananászlé
1/4 l csontleves
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor
0,5 l olaj
|
 |
A húst 2-cm-es darabokra vágjuk. Elkeverjük 1 tojásfehérjével, szójaszósszal, Sherryvel, 1/2 teáskanál sóval és 1/4 teáskanál borssal. Tésztát gyúrunk 1 tojássárgájából, 1 tojásból, 80 gr keményítőből, lisztből, sőrből és egy csipet sóból. A paprikát a bambuszrügyet és az ananászt vékony szeletekre vágjuk. Egy evőkanál étkezési keményítőt az ananászlével, a húslével, a ketchuppal, az ecettel és a cukorral felforraljuk. Egy -egy evőkanál olajat felforrósítunk, a zöldséget és a gyümölcsöt egymás után pár másodpercig üvegesre sütjük benne. Beletesszük a mártásba, felforrósítjuk és fűszerezzük. Minimum 2 cm olajat felforrósítunk. A húst a tésztába mártjuk, és ropogósra sütjük. Azonnal tálaljuk.
A finom távolkeleti étel édes-savanyú zöldséggel, amelyhez előre elkészíthetjük a hozzávalókat. A sütés nagyon rövid ideig tart, csak közvetlenül tálalás előtt kezdjük el.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|