Hozzávalók:
x fél kg vadhús darabok
x 4 nagy fej hagyma
x 1 marék szárított zellerlevél
x 1 evőkanál piros paprika
x 2 fej fokhagyma
x 2 ujjnyi vastag füstölt szalonna
x ízesítésnek:delikát, örölt bors, tört szerecsendió,majoranna, vadasfüszerkeverék,só,babérlevél
|
 |
Először a szalonnát lassú tüzön megsütjük.Kivesszük a zsírjából,majd beletesszük a felvágott hagymát.Sokáig dinszteljük, nem piritjuk.Ha összesűrűsödött -pépes lett- beleszórjuk a piros paprikát.Rátesszük a húst.Összekeverjük.Beletesszük a delikátot,borsot, fokhagymát, majorannát,szerecsendiót,a marék zellerlevelet,1 db babérlevelet. Összerottynantjuk, majd vízzel felengedjük,és nagyon lassú tűzön megfőzzük.
Gyakran kevergetjük, a levét lefőzzük.
Mindenféle tésztával körítésként tálalhatjuk.
Fennségesen finom.Jó étvágyat hozzá.
(Ha öreg a hús, tegyünk bele húspuhító sót.)
A receptet Nagy Ágnes küldte.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|