Hozzávalók:
80 dkg sertésszív
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 dl tejföl
5 dkg só
5 gramm bors
5 gramm pirospaprika
5 dkg finomliszt
1 csomag petrezselyemzöld
1 dl száraz fehérbor
|
 |
A sertésszivet megtisztítjuk az inaktól, vércsomóktól, megmossuk és 1x1 cm-es kovkákra vágjuk- Lábasban apróra vágott szalonnát pirítunk, rátesszük a metisztított apróra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát. Amikor megpuhult, félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a szivet, és mérsékelt tűzön saját levében pároljuk, ha szükséges pótoéjuk a levét, mindíg kevés vízzel. Közben megtisztítjuk a gombát és 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Amikor a szív már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát és a fehérbort. Ha megpuhult a hús, a lisztből és a tejfölből készült habarással besürítjük, hogy közepes sűrűsségű legyen. A vágott petrezselymet is beleszórjuk, és azzal együtt felforraljuk. friss zöldpaprikával és paradicsommal díszítjük, forrón tálaljuk. Köretként galuskát vagy tésztafélét kínálunk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|