Hozzávalók:
80 dkg sertésmáj
0,5 dl étolaj
10 dkg kristálycukor
2 dkg paraicsompüré
2 dkg (kis fej) vöröshagyma
2 dkg só
1 gramm őrőlt bors
1 gramm majoránna
1 dl száraz vörösbor
|
 |
A sertésmájat kisujjnyi csíkokra vágjuk, őrőlt borssal és majoránnával ízesítjük. Az étolajban megpirítjuk a cukrot, rátesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma is megpirult, rátesszük a paradicsompürét, gyorsan elkeverjük, és ezen pirítjuk a májcsíkokat. Amikor a máj átsült, sózzuk , felöntjük a vörösborral. Egyszer fölforraljuk. Forrón tálaljuk. Köretként sült burgonya, burgonyakrokett vagy párolt rizs illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|