Hozzávalók:
1.4 kg sertés-szűzpecsenye
10 dkg zsír
8 dkg füstölt szalonna
1 dkg fokhagyma
csipetnyi só, törött bors
burgonya
|
 |
Héjában fõtt, hámozott, hasábokra vágott burgonyát egy kevés zsírban gyorsan megpirítunk, megsózzuk.
A csíkokra vágott sertés-szûzpecsenyét kockára vágott füstölt szalonnával gyorsan megpirítjuk.
A húst sóval, törött borssal, fokhagymával ízesítjük, majd óvatosan összerázzuk a burgonyával és azonnal elõmelegített tálra halmozzuk.
Tanácsaink:
A pirítást azért végezzük gyorsan, hogy a burgonya ne szívja magába a zsiradékot, valamint a pirítást a hús esetében is gyorsan végezzük el, hogy ne tudjon levet engedni.
A burgonyát óvatosan keverjük a húshoz, nehogy összetörjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-98
|