Hozzávalók:
65 dkg sertésfelsál
30 dkg gomba
3 dkg só
5 db tojás
40 dkg fagyasztott vajastészta
30 dkg sárgarépa
5 dkg (közepes fej) vöröshagyma
0,5 dl tej
1 csomag petrezselyemzöld
0,5 dl étolaj
|
 |
A sertésfelsálat 4 szeletre vágjuk, kiklpfoljuk és sózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát tisztítjuk, mossuk és apróra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, rátesszük a gombát, és addig pároljuk, amíg a levét elfővi. Két egész tojást keverünk, ráöntjük, megsütjük mint a rántottát. A gombás tojást a hússzeletekre halmottuk, szolosan feltekerjük és összekötözzük. Tepsibe rakjuk, kevés olajon és vizen megpároljuk, majd megsütjük. A vajas tésztát kiolvasztás után kinyújtjuk, majd négy egyenlő részre vágjuk. (Olyan méretűre nyújtsuk, hogy a szétvágott darabokba a húsok kellő átfedéssel betekerhetők, a húsokra ráhajthatók legyenek.) Egy-egy tésztába belehelyezzük a leszikkasztott hústekercseket. Ráhalmozzuk a sárgarépa egynegyed részét A két végüket behajtva a tésztákat szorosan feltekerjük. Tepsibe rakjuk, tetejüket bekenjük tojással. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Tálalás előtt rövid ideig pihentetjük, mert frissen nehéz felvágni. egy-egy sültet három részre vágva tálalunk. Tejszínes kukoricát, sonkás kelbimbót, vajon párolt uborkát adunk vegyes köretként, de bármelyik jó hozzá külön-külön is.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|