WebFazek Husetel Tojásos fasírt
Rizses paprikás
Tojásos fasírt
Mexikói csirke
Tejben pácolt sertésszelet
Sajtos csirkefalatok
Sörben sült csülök
Vörösboros marhapörkölt
Hagymás oldalas
Gombás sonkatekercs
Burgonyás húsvagdalt bundában
Sertéskocsonya
Kapros töltött karaj
Zöldséges húspástétom
Malacpörkölt
Töltött malaccomb
Paradicsomos húspuding
Hagymás pecsenye
Hagymás húspogácsa
Böllér káposzta
Zöldpaprikás
Sárgarépás vagdalt
Marhaszelet meggyszószban
Sonkás-tormás csirke
Brassói aprópecsenye
Chili con carne (mexikói étel)
Sajtos mirhás gegő
Bolognai libasült
Sajtos fasírozott
Sajtos-tejfölös csirke
Szarvasszeletek villa franca módra
Mantovai hústekercs
Sertéscsülök Juliska módra
Salzburgi sertéssült
Őzgerinc vadasan
Borjúrolád pikáns töltelékkel
Eszterházy rostélyos
Salzburgi sertéssült
Tavaszi csirke
Töltött hús
Bánffy borjúmáj
Varázstekercs szilvával
Varázstekercs szilvával és baconnel
Kínai sertéssült
Rakott vagdalthús
Klasszikus Steak
Sertéslapocka burgonyafészekben
Karácsonyi marhasült
Borjúszelet párolt zöldségekkel
Saslik ínyenc módra
Borjúhátszín sajtbundában
Ananásszal töltött füstölthús
Sertéssült mustármártással
Svéd húspogácsa
Fűszeres sertésoldalas
Párolt marhafelsál paradicsommártással
Fűszeres borjúcsülök
Sertéskaraj töltött gombával
Marhahús hideg tormakrémmel
Beefsteak maderia-mártással
Vadas marhahús
Májas húsgolyók
Fűszeres oldalas zöldségkörettel
Borjúpörkölt
Borban sült szűzpecsenye
Vargányás vaddisznótokány
Bazsalikomos nyúlpecsenye
Natúr-sertésborda
Sörben párolt sertéscsülök
Böllérpecsenye
Gyömbéres mézes sültoldalas
Bakonyi szívragu
Vörösboros pirított sertésmáj
Paradicsomos sertésjava csőben sütve
Kapros sertésborda boszorka módra
Kelbimbóval töltött sertéskaraj
Gombás sertéstekercs vajas tésztában sütve
Marhapecsenye ahogy én szereten
Delipecsenye
Tatár-bifsztek
Svábpecsenye
Zelleres vadpörkölt
Monti szelet
Monti szelet
savanyú szív (nemcsak szerelmi bánatban szenvedőknek)
Kacsa Tarány módra
Mustároshús
Húsrolád
Pakisztáni csirke
Tatár bifsztek
Részeges nyúl.
Nyúl Sztroganoff módra.
Nyúl vörösborban.
Nyúlpaprikás.
Ananászos nyúlcomb mikrohullámon.
Töltött káposzta másképpen
Füstölt csülök sütve
Fojtott hús
Nem lehet abbahagyni
Phoenix
saslik Dávid módra
Sajtos-morzsás hús
Pulykamell olasz módra
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg sovány darált sertéshús,
2 db zsemle (vagy 2 szelet kenyér),
4 tojás,
2 evõkanál olaj,
1 1/2 dl tej,
1-2 evõkanál zsemlemorzsa,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál majoránna,
1 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál delikát vagy vegeta,
1/2 mokkáskanál törött fekete bors,
a tepsi kenéséhez olaj és zsemlemorzsa.

Elkeszites
3 tojást keményre fõzünk, majd meghámozzuk. Közben az olajon megfonnyasztjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A zsemlét kis kockákra vágjuk és a tejjel megöntözzük. Többször megforgatjuk hogy a zsemle minden darabkája megázhasson. Mély tálban összekeverjük a darált húst, a tejes zsemlét, a pirított hagymát, majd hozzáadjuk az összes fûszert és a megmaradt, felvert tojást. Addig gyúrjuk, gyömöszöljük, amíg a folyadékot a massza mind felveszi. Nedves kézzel zsúrkenyér formára alakítjuk, majd a kemény tojásokat a húsmassza közepébe nyomjuk. Kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe fektetjük és az elõmelegített forró sütõbe tolva, fedetlenül sütjük 40 percig. A sütés vége felé a húst lapátkanál segítségével óvatosan megfordítjuk és pirosra sütjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997