



















|
Hozzávalók:
30 dkg sovány darált sertéshús,
2 db zsemle (vagy 2 szelet kenyér),
4 tojás,
2 evõkanál olaj,
1 1/2 dl tej,
1-2 evõkanál zsemlemorzsa,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál majoránna,
1 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál delikát vagy vegeta,
1/2 mokkáskanál törött fekete bors,
a tepsi kenéséhez olaj és zsemlemorzsa.
|
 |
3 tojást keményre fõzünk, majd meghámozzuk. Közben az olajon megfonnyasztjuk a
megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A zsemlét
kis kockákra vágjuk és a tejjel megöntözzük. Többször megforgatjuk hogy a
zsemle minden darabkája megázhasson. Mély tálban összekeverjük a darált húst, a
tejes zsemlét, a pirított hagymát, majd hozzáadjuk az összes fûszert és a
megmaradt, felvert tojást. Addig gyúrjuk, gyömöszöljük, amíg a folyadékot a
massza mind felveszi. Nedves kézzel zsúrkenyér formára alakítjuk, majd a kemény
tojásokat a húsmassza közepébe nyomjuk. Kikent és zsemlemorzsával meghintett
tepsibe fektetjük és az elõmelegített forró sütõbe tolva, fedetlenül sütjük 40
percig. A sütés vége felé a húst lapátkanál segítségével óvatosan megfordítjuk
és pirosra sütjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|