Hozzávalók:
1 kg marhafelsál
1 evőkanál kissé csípős mustár
1 teáskanál só
1/2 teáskanál feketebors
4 evőkanál olaj
1/4 száraz vörösbor
3 fej vöröshagyma
1 fokhagymagerezd
1 sárgarépa
75 dkg paradicsom
1 evőkanál ketchup
|
 |
A húst a mustárból, sóból, és borsból készült keverékkel bedörzsöljük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst mindkét oldalan barnára pirítjuk. A vörösbort ráöntjük, és fedő alatt gyenge tűzön pároljuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk apró darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a húsléhez adjuk, és együtt tovább pároljuk. A paradicsom csumáját kivágjuk, előszőr forró, majd hideg vízbe tesszük, s a héját lehúzzuk, négybe vágjuk és felaprítjuk. Az utólsó tíz percben együtt pároljuk a hússal. A ketchupot is hozzákeverjük és ízesítjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|